google-site-verification: google91e6014240fb45db.html
 

Nedsaltning

Sild til saltning fanges om efteråret når de er rigtig fede, hvorfor de er mest velegnede til nedsaltning. Nedsaltningsprosessen er ganske enkel og foregår ved at man med tommel og pegefinger tager fat under gællerne og klemmer fingerene sammen omkring de nederste finner, hvorved man med et tag trækker lever, galle, tarm m.m. ud af silden. Herefter stilles silden på højkant side om side i lag i en spand. Sildene skal være dækket med salt mellem lagene hele vejen op i spanden. Øverst dækkes ligeledes med salt og feks. en tallerken for at holde silden nede når saltlagen bliver flydende. Nu skal sildene blodt stå kolde i mindst7-8 uger hvorefter de er klar til alt at spise, eller videre forarbejdning.

Bidesild
Headline

Hoved og hale skæres af hvorefter silden afskindes. Finderne trækkes af og silden skæres op fra gatet og udskrabes med en kniv. Nu skæres silden ud i 4-5 stykker og gnaves af benet supleret med en skive hjemmebagt groft rugbrød med masser af fedt og rå løg. Dette er en herreret uden lige, som på grund af den meget salt kræver væske i rigelige mængder.

Vi kan også lige lave en karrysild på basis af den marinerede sild. Det gøres ganske enkelt ved at lave mayonaise og iblande 38% creme fraiche, karry efter behov samt hot eller sweet mango. Det er svært at lave mayonaise af mindre end 3 æggeblommer som piskes seje med en pris salt og en spsk. eddike til cremet konsistens. Nu ipiskes ca 1½ dl. iskold neutral madolie i en tynd stråle og mayonaisen er klar til karrydressingen. Denne mettes med passende stykker udskåret marineret sild og sure skrællede æbler udskåret i mindre stykker. Jeg selv foretrækker at bruge de marinerede løg fra lagen, frem for rå løg i karrydressingen, da holdbarheden herved forlænges, og der kommer aligevel rå løg oven på eller ved siden af silden når den anrettes. Velbekomme

NB: cremefraichesild, sennepssild, dildsild ect. kan selfølgelig også laves med udgangspunkt i de marinerede sild. 

 

Vejen til marineret sild

Op af spandens salte vand, trækkes silden og gøres i stand.

Marinaden

1 del sukker, 1 del eddike 1½ del vand, laurbær, nelliker, allehånde, hele peberkorn, sennepsfrø og chili tilsættes efter behov og i hel form under opkogning. Til sidst kommes hele løgringe i lagen som så sættes til afkøling.

Udvanding

De salte rengjorte og skyllede fildefileter udvandes i rigeligt koldt vand i ca. 24 timer. Skylles derefter af og kommes i den afkølede marinade. Efter yderligere 24 timer er sildene klar til at spise på rugbrød med rå løg, kapers, æg og dild. Sildene er i starten faste i kødet, men vil som ugerne går blive blødere. Holdbarheden er lang og kun afhænig af din egen omhu og hygiejne.

grydetrold@webspeed.dk----skovtrolden@youmail.dk----www.skovtrolden.mono.net
Lav din egen hjemmeside med mono.net
AT JAGE ER AT LEVE!